Diósült – vegetáriánus recept

  • Diósült – vegetáriánus recept
  • Diósült – vegetáriánus recept
  • Diósült – vegetáriánus recept

Hozzávalók:

Hozzávalók 4-6 személyre:
25 dkg dió, mandula, kesudió, tökmag, szezámmag vegyesen
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt lenmag
5 evőkanál víz
40 dkg hámozott paradicsom
1 evőkanál friss petrezselyem
2 teáskanál friss zsálya, felaprítva
1 teáskanál friss citromlé
1 teáskanál mustár
só, bors
kókuszzsír vagy olívaolaj a forma kikenéséhez

Recept:

Sokat törtem a fejem, hogy idén mit készítsek vegetáriánus férjemnek a karácsonyi ebédre. Sokat kutakodtam a netem majd zizi kalandjai blogján találtam meg ezt a receptet. Én nem tettem bele annyi fűszert, mert nem szeretem a túl fűszeres ételeket.

Az elkészítéséhez a sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy kb, 20 cm átmérőjű tortaformát befújtam kókuszzsírral majd az alját kibéleltem egy kerekre szabott sütőpapírral.

A lenmagot kávédarálóval lisztté őröltem, majd összekevertem a vízzel és vártam öt percet amíg zselés állagú lett.

A magokat száraz serpenyőben illatosra pirítottam, majd kihűltük után robotgépben durvára őröltem.

Hozzáadtam aprított petrezselymet, és zsályát, a szintén felaprított hagymákat.

Konzerves paradicsom volt itthon, ezt alaposan lecsöpögtettem, majd ezt is hozzákevertem.

Belezuttyantottam még a vizes lenmag keveréket, a mustárt és a citromlevet. Sóztam és borsoztam, majd beleöntöttem a tortaformába és előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütöttem.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*