Hozzávalók:
Tésztához:
2 tojás
5 dkg cukor
1 kávéskanál sütőpor
2 kávéskanál mézeskalács fűszer
2 dl méz
25 dkg liszt
narancslekvár
5 dkg kandírozott narancs
2 ek olaj
3 tábla csokoládé (bevonó)
20 dkg marcipán
Recept:
Nagyon hasonlít az üzletekben kapható dominóra, a marcipános-mézes csemegére ez a sütemény.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, vajazzunk és lisztezzünk ki egy kb. 40×25 cm tepsit.
A tojásokat kavarjuk ki a cukorral. Adjuk hozzá a folyékonyra melegített mézet, a fűszereket, végül a lisztet. Simítsuk a tésztát a tepsibe és süssük aranybarnára. Ha kihűlt, kenjük meg a lekvárral.
A marcipánba gyúrjuk bele a kandírozott narancsot vagy narancshéjat. Porcukrozott felületen nyújtsuk akkorára, mint a tepsi, és simítsuk rá a lekváros felületre.
Vágjuk fel négyszögekre (akár kiszúróval is dolgozhatunk) és mártsuk bele az olajjal megolvasztott csokiba, majd hagyjuk száradni.