Dulce de leche bonbon recept

  • Dulce de leche bonbon recept
  • Dulce de leche bonbon recept

Hozzávalók:

Kb 30 bonbonhoz:
1 konzerv cukrozott sűrített tej (470 g)
3 tábla Tibi ét csokibevonó

Recept:

Marlenkát sütöttem és a hozzá használt karamellizált sűrített tej beindította a fantáziám: miért ne lehetne ebből bonbon?

Csak a karamellizált sűrített tej elkészítése hosszú idő, de ott lehet hagyni nyugodtan a  tűzhelyen. Ennek beszerzése amúgy megint a nagycsarnok Ázsia boltjában zajlott.

Egy nagy lábosban feltettem vizet, bele a konzervet (nem kinyitva) és három órán keresztül hagytam jacuzzi-zni. Így szép sötét, sűrű karamell válik belőle.

A Tibit mikrohullámú sütőben 350 W-on megolvasztjuk bevonatnak.
Az olvadt csokival kibéleljük a bonbonformát ecsetünk segítségével. Dermesztjük és jöhet a töltelék, a finom  karamell. A tetejét csokival zárjuk. Dermedés után kiborítjuk a  formából.

A kíváncsiak kedvéért elmondom, a bonbonöntő formát az Árkád fsztjén levő Butlers boltban vettem. Nem olcsó, de megéri.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*