Ecetes céklasaláta recept

  • Ecetes céklasaláta recept
  • Ecetes céklasaláta recept
  • Ecetes céklasaláta recept

Hozzávalók:

3 evőkanál cukor
4 evőkanál 10%-os ecet
fél liter víz
csipet só
1 kg cékla
1 teáskanál köménymag

Recept:

Első saját, a kis kertünkben termett céklából készítettem ezt a kis egyszerű céklasalátát, ami isteni volt a paprikáscsirke mellé.

A leszedett céklát megmostam, és héjastól feltettem főzni. Annyira kell megfőzni, hogy a beleszúrt villa nehezen tudja átszúrni a gumót. Ekkor hidegvízbe tesszük, hogy lehűljenek.
Amikor langyosra hűltek, könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.

Vékonyra felkarikázzuk, majd az elkészített lébe helyezzük őket. Utóbbihoz szimplán összekeverjük a hozzávalókat.

Jó, ha áll egy ideig a lében, de mi már egy óra után fogyasztottuk, és nagyon finom volt.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*