Eperleves egyszerűen recept

  • Eperleves egyszerűen recept
  • Eperleves egyszerűen recept

Hozzávalók:

4 személyre:
50 dkg eper
5 dl tej
2 dl tejszín
méz
fahéj
1 zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
tejszínhab a díszítéshez

Recept:

Ez a leves szinte egy könnyű turmix, tele gyümölccsel. Remek, hűsítő nyári fogás.

Az epreket alaposan megmossuk, megtisztítjuk a száraktól, levelektől.

A megtisztított eper  háromnegyedét apróra vágjuk, majd a tejszínnel és a cukorral összeturmixoljuk.

Másik edényben a pudingport a fele mennyiségű tejjel pár perc alatt kikeverjük, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat is.

A pudingos mártásra rászűrjük a tejszínes eperturmixot, és jól elkeverjük vele. Hozzáöntjük a  maradék tejet is.

Jól lehűtve, tejszínhabbal, félretett pár szem eperrel, citromfűbóbitával a tetején tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*