Epertorta recept

  • Epertorta recept
  • Epertorta recept

Hozzávalók:

6 tojás
10 dkg étcsokoládé
fél zacskó sütőpor
24 dkg cukor
5 dkg liszt
csipet só

Krém:
5 dl tej
3/4 zacskó dr Oetker krémespor
2dl tejszín
porcukor

Bevonat:
25 dkg krémes túró
vanília
3 dl tejszín
porcukor

40 dkg eper

Recept:

Az első – még nem magyar – eprek megjelenése inspirált arra, hogy egy családi szülinapozásra valami könnyű, epres tortát készítsek.

Bevallom, van némi csalás a receptben.

A torta alapja puha, csokis Zacher tészta.  Ehhez előmelegítettem a sütőt 190 fokra. Egy 21 cm tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral.

A tojások fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral keverjük habosra.

A csokit és a vajat olvasszuk össze alacsony hőfokon. Ha kihűlt, keverjük a sárgájához.

A fehérjébe keverjük bele a sárgájás keveréket és a sütőporos lisztet óvatosan, kézzel.
Öntsük az előkészített tortaformába és kb. 45 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizve a sütemény elkészültét.

A kihűlt tésztát vágjuk három felé vízszintesen.

Az epret mossuk meg, szedjük le a leveleit, a felét/háromnegyedét vágjuk apróra.

A krémhez a tejszínt verjük az ízlés szerint adagolt porcukorral habbá. A krémesport keverjük el tejjel, adjuk hozzá a tejszínhabot, majd habverővel habosítsuk ki. Ezzel töltsük meg a tortát, a krém tetejére az apóra vágott epret szórva.

A torta bevonásához a tejszínt verjük az ízlés szerint adagolt porcukorral habbá. Keverjük bele a krémtúrót, ízesítsük egy vaníliarúd kikapart belsejével vagy vaníliás cukorral. vonjuk be a tortát, peremére csillagcsöves nyomózsákkal ültessünk habrózsákat.

Az eperszemeket szeletekre vágva díszítsük fel a süteményt.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*