Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
0,6 dl langyos tej
2,5 dkg olvasztott vaj
15 dkg natúr krémsajt
A töltelékhez:
2 dl liter tej
1 tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor
2 dkg étkezési keményítő
2 ek cukor
2 dkg vaj
10 dkg eper
5 dkg süthető fehércsokoládé pasztilla
Recept:
Piszkénél ragadta meg fantáziám ez a krémsajttal készülő, vaníliás-epres csiga. Nem is vártam sokáig, úgy éreztem, meg kell csinálnom!
A tésztához kenyérsütőgépbe tettem a következőket: a langyos tejet, az élesztőt a lisztet, a cukrot, az olvasztott vajat és a krémsajtot. Kenyértészta programon megdagasztattam- kelesztettem a tésztát.
A krémhez 1 deci tejet felforrósítottam a vaníliás cukorral.
A cukrot és a keményítőt elkevertem a maradék tejjel, majd hozzáadtam a tojássárgáját, és a tűzről lehúzott forró tejbe kevertem.
Ezután kevergetve addig főztem amíg elkezdett sűrűsödni, forralni nem szükséges. Hozzákevertem a vajat, és hagytam kihűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalappá nyújtottam. Megkentem a vaníliakrémmel, megszórtam a süthető csokicseppekkel és az apróra a vágott eperrel. A hosszabbik oldaláról feltekertem, és kb. cm-es csigákra vágtam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, és még fél órát hagytam kelni őket.
Végül 15-17 perc alatt megsütöttem.