Főoldal \ Epres fehércsokis csiga

Epres fehércsokis csiga recept

Hozzávalók:

A tésztához
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
0,6 dl langyos tej
2,5 dkg olvasztott vaj
15 dkg natúr krémsajt

A töltelékhez:
2 dl liter tej
1 tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor
2 dkg étkezési keményítő
2 ek cukor
2 dkg vaj

10 dkg eper
5 dkg süthető fehércsokoládé pasztilla

Recept:

Piszkénél ragadta meg fantáziám ez a krémsajttal készülő, vaníliás-epres csiga. Nem is vártam sokáig, úgy éreztem, meg kell csinálnom!

A tésztához kenyérsütőgépbe tettem a következőket: a langyos tejet, az élesztőt a lisztet, a cukrot, az olvasztott vajat és a krémsajtot. Kenyértészta programon megdagasztattam- kelesztettem a tésztát.

A krémhez 1 deci tejet felforrósítottam a vaníliás cukorral.

A cukrot és a keményítőt elkevertem a maradék tejjel, majd hozzáadtam a tojássárgáját, és a tűzről lehúzott forró tejbe kevertem.

Ezután kevergetve addig főztem amíg elkezdett sűrűsödni, forralni nem szükséges. Hozzákevertem a vajat, és hagytam kihűlni.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalappá nyújtottam. Megkentem a vaníliakrémmel, megszórtam a süthető csokicseppekkel és az apróra a vágott eperrel. A hosszabbik oldaláról feltekertem, és kb. cm-es csigákra vágtam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, és még fél órát hagytam kelni őket.

Végül 15-17 perc alatt megsütöttem.

 








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.