Epres párna recept

  • Epres párna recept
  • Epres párna recept

Epres párna recept  Epres párna recept  

Hozzávalók:

25 dkg liszt
csipet só
2 ek cukor
10 dkg vaj
1 dl tej
40 dkg friss eper
10 dkg túró
cukor
kevés fahéj

Recept:

A lisztet, a sót és a cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk el. A tésztához öntsük hozzá a tejet, majd gyúrjuk jól össze, és formáljuk cipóvá. Fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez a megmosott epret vágjuk darabokra, majd ízlés szerint adagolt cukorral és a fahéjjal lassú tűzön sűrítsük be. Ha kihűlt, keverjük össze a túróval (de elhagyható).

A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, és szaggassunk kb. 10 cm átmérőjű köröket belőle.

A kihűlt epertöltelékből  halmokat tegyünk a közepükbe. A körök szélet ujjunkkal enyhén bevizezzük, majd a tésztát félbehajtva szélüket ujjainkkal lezárjuk.

A kis párnákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket pedig felvert tojással kenjük meg. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük őket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*