Főoldal \ Epres pohárkrém

Epres pohárkrém recept

Hozzávalók:

3 személyre:
30 dkg eper
1 kiskanál citromlé
2 zacskó vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 ek keményítő
2 dl tejszín
1,5 dl tejföl
kevés manudlaforgács

Recept:

Ismét egy lusta, gyorsan összeállítható, tavaszi pohárkrém, mert úgy hívogatnak a mosolygós eprek a piacon….

A friss epreket szépen megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit kissé felvagdaljuk. Na, nem nagyon apróra, csak félbe-negyedbe. Egy kis lábasba tesszük őket, kevés vízzel és citromlével meglocsoljuk, cukrozzuk, és megkínáljuk egy zacskó vaníliás cukorral is (vagy vaníliarúd kikapart belsejével). Főzzük, míg az eperdarabok kicsit megpuhulnak. Ekkor a keményítőt egy kevéske vízzel feloldjuk és az eperhez adjuk. Takaréklángon besűrítjük, majd kihűtjük a szószt.

A tejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejfölt.

Csinos edényekbe vagy poharakba egy rétegben zabkekszet tördelünk. Ráhalmozunk egy adag tejszínes krémet, majd az eperszószt. Újabb kekszréteg és tejszínkrém kerül erre.

Serpenyőben szárazon, kevergetve pirítsunk mandulaforgácsot. Ezzel és eperszemekkel díszítsük a pohárkrémeket.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.