Fanyar süti recept

  • Fanyar süti recept

Hozzávalók:

Tészta:
12 dkg liszt
6 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 kávéskanál ecet
2 teáskanál tejföl
2 g sütőpor

Krém:
20 dkg vaj
20dkg porcukor
7g zselatinpor
1 citrom héja
1 dl citromlé
4tojás

Recept:

Ez egy igen intenzív ízvilágú sütemény. Könnyen elkészíthető, de hosszú a hűtési ideje. Másnapra igazán finom.

A sütőt előmelegítjük 180 oC-ra.

A tésztához 12 dkg lisztet, 6 dkg vajat, 5 dkg porcukrot,1 tojássárgáját, 1 kávéskanál ecetet, 2 teáskanál tejfölt,2 g sütőport összegyúrunk, majd 20 percig a hűtőben pihentetjük.

Ezután kinyújtjuk, 3/4 magasságig béleljük vele a 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, megszurkáljuk, és sütőbe tesszük.

Ha aranybarnára sült, félretesszük hűlni.

Miközben a tészta sül, már elkezdhetjük a krémet készíteni. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot,

7 g zselatinport, 1 dl citromlevet, 1 citrom reszelt héját kéziüstbe tesszük, és vízgőzön folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük. Ez azt jelenti, hogy ha beledugjuk az ujjunkat, akkor csípje a forróság.
Ugyancsak folyamatos keverés és gyors habosítás mellett adjunk hozzá egyenként 4 tojást, és folytassuk a keverést, míg el nem oszlott a tojás teljesen, és a massza sűrűn folyóssá válik. Jól sűrítsük be a krémet!
Ezután öntsük rá a tésztára, szép egyenletesen, tegyük hűtőbe a krém megszilárdulásáig (több óra!).

Tetejét lime- vagy citromkarikával díszítsük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*