Farm torta recept

  • Farm torta recept
  • Farm torta recept
  • Farm torta recept

Hozzávalók:

Piskóta:
7 tojás
4 evőkanál finomliszt
3 evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor

Krém:
5 dl hulala
3 tábla keserűcsoki
kevés rum

kb 50 dkg marcipán a bevonáshoz
További marcipán a díszítéshez
barna ételfesték
sárga ételfesték
kék ételfesték
piros ételfesték
fekete ételfesték

Recept:

Gyuri szülinapjára készült a farmtorta, az ötletet a facebookon játszható „farmville” rajongása adta.
Boldog Születésnapot, Gyurikám!

A figurákat előző nap készítettem el, hogy legyen idejük szikkadni. Istállót és egyéb épületet ne csináljunk kellő gyakorlat híján!

A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
7 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele.

A lisztet több részletben szitáljuk hozzá, és finoman, kanállal keverjük el. A hab ne törjön össze.

A4-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. Két részletben érdemes sütni, hogy ne kelljen a lapok elvágásával bíbelődni.

A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.

A tejszínkrémhez a Hulalát gyengén verjük fel. Már édesített, így ne adjunk hozzá több cukrot. Vigyázzunk, hamar felverődik, és könnyen túlverhetjük. Se habfixálót, se zselatint nem igényel, nagyon erős tartása van.

A csokikat mikróban a legkisebb fokozaton megolvasztom, majd hozzákeverem a tejszínhez, kevés rumot adok hozzá és tölthető a torta.

Az oldalát vékonyan vonjuk be, hogy ragadjon a marcipán, de ne áztassa el a krém.

Kezdődhet a marcipán-burkolás! Sárga és kék ételfestékkel színezzünk meg kb 50 dkg marcipánt, ebből lesz a farm zöld alapja.

Erre helyezzük el a figurákat, ha kell fogpiszkálóval rögzítve őket. A füvet fokhagymanyomóval készítettem.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*