Hozzávalók:
Piskóta:
7 tojás
4 evőkanál finomliszt
3 evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor
Krém:
5 dl hulala
3 tábla keserűcsoki
kevés rum
kb 50 dkg marcipán a bevonáshoz
További marcipán a díszítéshez
barna ételfesték
sárga ételfesték
kék ételfesték
piros ételfesték
fekete ételfesték
Recept:
Gyuri szülinapjára készült a farmtorta, az ötletet a facebookon játszható „farmville” rajongása adta.
Boldog Születésnapot, Gyurikám!
A figurákat előző nap készítettem el, hogy legyen idejük szikkadni. Istállót és egyéb épületet ne csináljunk kellő gyakorlat híján!
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
7 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele.
A lisztet több részletben szitáljuk hozzá, és finoman, kanállal keverjük el. A hab ne törjön össze.
A4-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. Két részletben érdemes sütni, hogy ne kelljen a lapok elvágásával bíbelődni.
A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.
A tejszínkrémhez a Hulalát gyengén verjük fel. Már édesített, így ne adjunk hozzá több cukrot. Vigyázzunk, hamar felverődik, és könnyen túlverhetjük. Se habfixálót, se zselatint nem igényel, nagyon erős tartása van.
A csokikat mikróban a legkisebb fokozaton megolvasztom, majd hozzákeverem a tejszínhez, kevés rumot adok hozzá és tölthető a torta.
Az oldalát vékonyan vonjuk be, hogy ragadjon a marcipán, de ne áztassa el a krém.
Kezdődhet a marcipán-burkolás! Sárga és kék ételfestékkel színezzünk meg kb 50 dkg marcipánt, ebből lesz a farm zöld alapja.
Erre helyezzük el a figurákat, ha kell fogpiszkálóval rögzítve őket. A füvet fokhagymanyomóval készítettem.