Ferrari torta recept

  • Ferrari torta recept
  • Ferrari torta recept
  • Ferrari torta recept

Hozzávalók:

A piskótához:
8 tojás
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor

Krémhez:
1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
4 evőkanál cukor
másfél tábla finom csokoládé
fél liter tej
25 dkg rama margarin
narancshéj

fél kiló marcipán a bevonáshoz
további mennyiség a díszítéshez
piros -, sárga-, fekete- és zöld ételfesték

Recept:

Ferrari rajongó Lajos és Ati barátomnak készült a torta, szülinapjuk alkalmából.
Isten éltessen benneteket!!
Könnyű piskóta pikáns narancsos csokikrémes töltelékkel.

A piskóta elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a lisztet. Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt 24  cm átmérőjű kapcsos tortaformába kanalazzuk a tésztát és megkezdjük a sütést.Ha felemelkedett a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig (ha a torta közepébe szúrt hústűre/villára nem ragad már a tészta) sütjük.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel.

A krémhez a tasakon levő utasítás szerint főzzük meg a  pudingot. Még forrón tördeljük bele a csokit és kevergetve olvasszuk fel.Hűtsük ki, majd habverővel dolgozzuk át.
A vajat vágjuk apróra és habosítsuk fel habverővel, jó öt percig keverve.Adjuk a  pudingos krémhez a vajat és keverjük könnyű, habos krémmé. Végül a jól megmosott narancs héját reszeljük bele.

A bevonáshoz színezzük a  marcipánt pirosra a festékkel.Sütőpapíron nyújtsuk picit nagyobb átmérőjű körré, mint a torta átmérője és a magasságának kétszeresének összege.A papírral együtt emeljük a torta fölé úgy, hogy a papír nézzen fölfelé. illesszük rá  és húzzuk le róla, majd felülről haladva egyengessük el a torta felületén.

Készítsünk sablont papírból a  lónak és az alapjának.A feketére festett marcipánból a papírsablont mentén késsel vágjuk ki a  lovat.

Ugyanezen módszerrel a citromsárga alapot is készítsük el. A további díszeket hurkává formázott marcipánból már gyerekjáték befejezni a művet.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*