Hozzávalók:
15 dkg cukor
5 dkg méz
10 dkg vaj
12,5 dkg habtejszín
7 deka vegyes kandírozott gyümölcs
20 deka szeletelt mandula
1,5 tábla étcsokoládé
Recept:
Igazi, különleges karácsonyi csemege. Édes, mézes, mandulás, kicsit ragacsos, mennyei!!! Firenzéből származik, sokan firenzei tallér néven ismerik.
A cukrot, mézet, tejszínt, vajat egy edényben összeolvasztom és kevergetve főzöm még 5 percig.
A mandulát és a nagyon apróra vagdalt kandírozott gyümölcsöket a mézes keverékhez adom és további 5 percig főzöm kevergetve.
Egy 30×30 cm méretű tepsibe sütőpapírt fektetek és elsimítom rajta a forró masszát.
180°C fokra előmelegített sütőbe teszem és 10-15 percig sütöm. A sütőből kivéve hűlni hagyom, majd egy másik sütőpapírra fordítom, hogy a lapos oldalát vonjam be csokival (ez nálam elmaradt, nem is lett szép).
Ha kihűlt, bevonom olvasztott csokival egyenletesen, majd egy hosszú pengejű késsel kb. 3×5 cm-es négyszögekre vágom a florentint.