Florentin recept

  • Florentin recept
  • Florentin recept

Hozzávalók:

15 dkg cukor
5 dkg méz
10 dkg vaj
12,5 dkg habtejszín
7 deka vegyes kandírozott gyümölcs
20 deka szeletelt mandula
1,5 tábla étcsokoládé

Recept:

Igazi, különleges karácsonyi csemege. Édes, mézes, mandulás, kicsit ragacsos, mennyei!!! Firenzéből származik, sokan firenzei tallér néven ismerik.

A cukrot, mézet, tejszínt, vajat egy edényben összeolvasztom és kevergetve főzöm még 5 percig.

A mandulát és a nagyon apróra vagdalt kandírozott gyümölcsöket a mézes keverékhez adom és további 5 percig főzöm kevergetve.

Egy 30×30 cm méretű tepsibe sütőpapírt fektetek és elsimítom rajta a forró masszát.

180°C fokra előmelegített sütőbe teszem és 10-15 percig sütöm. A sütőből kivéve hűlni hagyom, majd egy másik sütőpapírra fordítom, hogy a lapos oldalát vonjam be csokival (ez nálam elmaradt, nem is lett szép).

Ha kihűlt, bevonom olvasztott csokival egyenletesen, majd egy hosszú pengejű késsel kb. 3×5 cm-es négyszögekre vágom a florentint.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*