Fokhagymás pirított gomba recept

  • Fokhagymás pirított gomba recept
  • Fokhagymás pirított gomba recept

Hozzávalók:

4 főre:
2-3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
50 dkg kisfejű csiperke gomba
2-3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 teáskanál aprított kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors

Recept:

Imádom a gombát, és keto diétába is nagyszerűen beilleszthető, mert szénhidrátban szegény, de rostban gazdag fogás, rendkívül laktató.

A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, majd dobjuk rá a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk üvegesre.

Közben a gombákat mossuk meg, de ne áztassuk!

Adjuk hozzá a gombafejeket a hagymához, 4-5 perc alatt pirítsuk őket szép barnára, az edényt rázogatva.

Öntsük hozzá a bort, pár perc alatt forraljuk el a levet. Tegyük bele a kakukkfüvet, petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. 1 perc alatt melegítsük jól össze a hozzávalókat.

Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

3 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*