Forralt bor recept

  • Forralt bor recept

Hozzávalók:

Hozzávalók:
750 ml száraz, nem túl savas vörösbor
70 g cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
2 szem zöld kardamom (beszerezhető Ázsia boltokban)
4 szelet citrom

Recept:

Egy hideg téli estén nincs is kellemesebb, mint egy jó fűszeres forralt bor! Már az illata is csodálatos!

Elkészítés:
A bort és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!

Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

1 hozzászólás: “Forralt bor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*