Hozzávalók:
Hozzávalók:
750 ml száraz, nem túl savas vörösbor
70 g cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
2 szem zöld kardamom (beszerezhető Ázsia boltokban)
4 szelet citrom
Recept:
Egy hideg téli estén nincs is kellemesebb, mint egy jó fűszeres forralt bor! Már az illata is csodálatos!
Elkészítés:
A bort és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk.
Tegyetek bele egy kis aszalt gyümölcsöt is, attól igazán jó lesz :) borokkal kapcsolatos tippekért meg látogassatok el ide http://minu.me/-vinopedia