A+ a-

Óváros Étterem, Veszprém

Kétnapos veszprémi kiruccanásunk alkalmával látogattunk el a -számunkra – csalogató külsejű Óváros Étterembe.
Eredetileg a kerthelyiség miatt gondoltuk betérni, de sajnos az zárva volt, holott márciust meghazudtolóan meleg időt fogtunk ki.

A vállalkozás 1990 óta fogadja vendégeit.

A belső tér patinás, ódon bútorokkal berendezett, bár kissé sötét a kisméretű ablakoknak köszönhetően.

Betérve barátságos fogadtatásban részesültünk. A pincérnő megtalálta az arányt a távolságtartás és a közvetlenség között.

Az étterem honlapja szerint ételsoraikat a modern szakmai igényeknek megfelelően, a legújabb gasztronómiai trendek figyelembe vétele mellett, változatosan állítják össze. Véleményem szerint az étlap visszafogott, hagyományos magyar fogásokat kínál.

Az ételt illetően döntésünket hamar meghoztuk, az egész napos gyaloglás után “bőségtálra vágytunk”, így a 2 személyes “ÓVÁROS” tálat rendeltük meg. A tál gyanúsan hamar megérkezett, aminek örültünk is, de kissé gyanakodva méregettük tartalmát: Rántott sertéskaraj, betyárpecsenye, sült csirkecomb, pulykamell roston, gombafejek rántva, camembert rántva, hasábburgonya, rizs.

A húsokat kóstolva pozitívan csalódtunk, a rántott sajttal nem békültünk ki, sajnos az egy közepes minőségű mirelit termék volt. A rizs szintén nem kap jelest, de a vegyes savanyúság kárpótolt minket ezért.

A desszertről nem tudok beszámolni, mert azt már egy kávézóban fogyasztottuk el.
Ha átlagos, normál árfekvésű éttermet keres, Veszprém szívében,a várnegyedben, bátran ajánljuk.

Osztályzatom: 3.2/5

Óváros Étterem, Veszprém
Veszprém, Szabadság tér 14.
Tel.: 06 88 326 790
Óváros Étterem, Veszprém bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Fiatal Pár hozzászólása:

  Kedves Gasztomankó!
  Múlt hétvégén mi is betértünk a veszprémi Óváros Vendéglőben ebédelni, nyaralásunk közepén.
  Bár ne tettük volna. Sajnos a “vendéglő” borzalmas koszos volt, nem volt mindenhol megterítve, csak pár asztal, az is frissen összekent étellel és pókhálóval gazdagítva.
  Már nagyon éhesek voltunk, mert reggel óta a Vadasparkban voltunk, és külsőre még ez az étterem nézett valahogy ki az összes többi közül. Sajnos megtévesztő volt!
  Párom sült dolgokat kért, én pedig Gnocchi tejszínes parajszószban pirított szűzpecsenyecsíkokkal. Már mikor kihozta a pincér, egy hajszálat húztam ki belőle, a tányér szélén pedig egy szempilla vagy ahhoz hasonló szőrzet volt.
  Tűzforró volt, várni kellett negyed órát mire hozzá tudtunk fogni.
  Sajnos a felét így is megettem, ami mint később kiderült nagy hiba volt. Olyan gyomorrontást kaptam még aznap délután, hogy a nyaralásunk második fele oda is lett.
  2 napig nem tudtam felkelni a szállodai ágyból. Semmiképpen sem ajánlom senkinek ezt az “éttermet”.
  A konyhába is benéztem mielőtt elmentünk, arról már nem akarok beszélni miket láttam.
  A mellék-helységben három mosdó volt, kettőre rá volt írva, hogy “rossz”, a harmadikra pedig, hogy ne próbálja meg senki bezárni, mert beragad. Szóval csodálatos volt.
  Teljesen tönkre tették a nyaralásunk, amit egy évben egyszer tudunk megtenni.
  Köszönöm még egyszer a Vendéglőnek!

Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.