Rundó Söröző Étterem, Pécs

Pécsi kirándulásunk alkalmával tértünk be éhesen a csalogató külsejű Rundó Söröző- és étterembe.

Az ajtón belépve észleltük a belső tér és az épület külseje közti disszonanciát. Belépve rikító narancsos színű falakkal, hozzá nem illő kék kárpitozású székekkel találtuk szemben magunkat, mindezek mellett a helynek barátságos hangulata van.
A pincérlány kedves, mosolygós, rögtön szabad asztalhoz vezetett.

A – javarészt házias ételeket felsorakoztató – étlapot átrágva férjem választása a Bakonyi sertésszeletre esett, az enyém pedig marhapörköltre galuskával. Meglepetten nyugtáztuk, hogy kaphatunk céklát is ételünk mellé, mert az elmúlt időkben ez lehetetlen kérés volt több étteremben is.

Mivel nagyon éhes voltam, igen jólesett a szépen tálalt meleg étel, de – meglátásom szerint – a pörköltet fagyasztásból engedhették fel, a szaftjáról legalábbis úgy tűnt.
A bakonyi szelet mártása kissé zsírosra sikerült, a tejszínes habarás szintén hiányzott, ezt a tányér szélére pöttyintett tejföllel próbálták pótolni. De a szép tálalás és remek galuska köret (vagy inkább a sör? :)) kárpótlást jelentett férjemnek.

A hagyományosnak mondható ital kínálatot kávékülönlegességeket felsorakoztató itallappal tették gazdagabbá. Így az ebédet egy “Angyalok csókja” fantázianevű kávékölteménnyel zártam, ami viszont 5 pontot kapott, szép rétegekben sorakozott a kávé, a hab, Bailey’s krémlikőr.

A kiszolgálás gyors, udvarias és rendkívül kedves volt. Pozitív tapasztalat – így utólag – hogy az étteremnek honlapja is van így teljesebb képet kaphatunk az ételkínálatról. (www.rundo.hu)
Az árakat vizsgálva nem lehet okunk panaszra, igen olcsón jóllaktunk ebben a barátságos étteremben.

3,7 / 5 pont.

7621 Pécs, Citrom utca 16.  Telefon: (72) 214-709

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

9 hozzászólás: “Narancsos csokitorta Édesanyám búcsúztatójára

 1. Szia!
  Ismét én vagyok. Sehol nem kapok ruf narancsos cukrot, már voltam az Auchanban is, ruf termékeket láttam, de cukrot viszont egyet sem.
  Segítenél nekem? Jövő héten szeretném megsütni vendégeknek nagyon tetszik a recept. MIlyen típusú ez a cukor (gumi, töltött, töltetlen stb.) és mekkora volt a zacskó kb. 10-20 dkg?
  Előre is köszi

 2. Szia Zsófi!

  Képzeld megtaláltam a ruf cukrot:) Viszont most sütöm a sütit és a piskóta szuper lett, de krémmel gondom van:( Már 3 habfixálót raktam bele, de nem akar felverődni!:( A tejszín dobozos volt, a lejárati idejét megnéztem jó, a csokit a tejszínnel lehűtöttem úgy próbálom felverni és nem megy. Igaz géppel csináltam, mert már nem érzem a kezem, de a habot is azzal szoktam és nem szokott gond lenni. Már a színe sem olyan, minta tiéd a képen, az enyém sötétebb és az állaga rémes, olyan, minth a tejszín összement volna, de megkóstoltam és nem savanyú, semmi baja ízre. Mi lehet a hiba, van ötleted? Holnapra kész kéne lennie, jönnek a vendégeim. Mit javasolsz?
  előre is köszi a segítségedet.
  Ági

 3. Szia!

  Képzeld ki kellett öntenem a krémet, használhatatlan volt. Lehetőség nem volt újat készíteni, úgyhogy kitatláltam egyet:)
  Isteni lett, ha érdekel leírom a receptet.
  Mégegyszer köszi a segítséget .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*