A+ a-

Sörpince, Gyula

Egyik kedvenc városomban, Gyulán, a megújult szökőkutakkal és vízesésekkel tarkított Kossuth téren bukkanhatunk rá a Sörpince étteremre.

Nekünk már csak (régi nevén) Hordó marad, huszonéve látogatjuk a várost és az éttermet is, melyről a mai napig csak jót tudok mondani.

Macskarajongó lévén örömmel fogadtam, hogy szép, virágládákkal díszített terasz is létesült a pince mellett, így néha egy-egy éhes cica feltűnik az árnyat adó napernyők alatt. A légkör kellemes, nyáron kiváltképp.

Sajnos, az étteremnek honlapja nincs, ez nagy hiányosság.

A pincérek kedvesek, van, akit gyermekkorom óta üdvözölhetek az étteremben.


Az adagok hatalmasak, és igen ízletesek, kiváltképp az állandó kedvenc cigánypecsenye. Az uborkasalátát pedig itt sikerült megszeretnem.
Az étlap nagyrészt magyaros, házias jellegű fogásokat kínál. Az árak szolidak.

Az adagok hatalmasak, diétázók ne a Sörpincébe térjenek be!

Nem is szaporítom a szót. Az osztályzatunk 5-ből 5!

Sörpince, Gyula
5700 Gyula,Kossuth tér 2.
Tel.: 36-66/362-382
Sörpince, Gyula bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Ani hozzászólása:

  Na ezzel viszont merőben nem értek egyet! Ez volt az az “étterem”, amitől annyira felfordult a gyomrom, hogy arra a döntésre jutottam, soha többé nem vagyok hajlandó blamálni magam és bemenni kajáldákba ebben az országban! Megjegyzem a ’90-es évek végén – csabai lévén – nagyon sokat jártunk át a Söribe. Kellemes hangulata volt, amit a boxok és azok a kerek kis hajóablakok, a színek összehangoltsága kellően biztosított. Többnyire pulyka Rossinit ettünk, ami nem mondom, hogy Michelin szinvonal volt, de a közepes mércét megütötte – ahogy még azokban az években am blokk minden más. Aztán, mivel többnyire külföldön tartózkodtunk, sokáig nem voltunk. Pár évvel ezelött azonban csak átruccantunk. Menü idő volt. Persze nyilván nem főzeléket akartam enni feltéttel, úgyhogy kiszolgálás szempontjából háttérbe lettem szorítva. A boxban elvileg nem volt hely -elvileg -, ezért átültettek az ablak alá, ahol baromira húzott a hideg. Nem tudom mit rendeltünk, de mindegy is, mert ami kijött, az valami kiszáradt, barna, mócsingos döghús volt. Max 2 falat ment le. Mondtuk, csomagolja be a maradékot, jó lesz a kutyának – meg leginkább neki sem, mivel eleve külön főztem és sütöttem rá. Inkább, mondták nem kell kifizetni – naná, féltek a KÖJÁL-nál landol. Desszertként valami Gundel palacsinta. Ez egy műgumi lebernyeg volt, ami ízetlen, híg, kakaós löttyben ázott. Bele sem szagoltam, olyan viszatetsző volt!
  Sokkal gázabb kaját adtak annál, mint amit te lefotóztál Szegeden! A wc-ről ne is beszéljünk! Vonatos “minőség”. Na, és tele volt….már a Söri. Ahogy elnéztem más sem kapott különbet, de nekik megfelelt. Hát csak ennyit erről az ominózus helyről!

 2. B.S. hozzászólása:

  Évek óta járunk már a családommal Gyulára üdülni, télen és nyáron egyaránt. Több helyet kipróbáltunk már de ez az az étterem ahová mindig visszatérünk és az utóbbi időben nem is megyünk máshová. Kellemes hangulatú étterem, nyáron a teraszos résszel főleg -ami mindig tele van- velünk mindig nagyon kedvesek voltak a felszolgálók, az ételek finomak, nagy adagokat adnak soha nem kaptunk még egy kicsit sem visszataszító ételt ott pedig már majdnem mindent kipróbáltunk!
  Meglepődve és kicsit mosolyogva olvastam az előző hozzászólást! Lehet, hogy az Ön igényeinek nem felelt meg amit kapott de döghúst biztos hogy nem szolgáltak ott még fel soha, a Gundel palacsinta pedig például az egyik kedvencünk ott. Ahogy már írtam szinte mindig teltház van, ez is bizonyít valamit! Nem hiszem, hogy minden ott étkező vendégnek -legyen az helyi vagy turista- rossz lenne az ízlése vagy annyira igénytelen lenne hogy bármit megenne!

 3. Beke Ági hozzászólása:

  Nem tudom mire ez a lehúzás az első hozzászólótól. Én is ettem már párszor ebben az étteremben és nekem nagyon ízlett amit kaptam. Cigánypecsenyét rendeltem, az ár megfelelő volt, a kiszolgálás is jó volt, a hús meg nem volt de se döghús, sem rágós, sem hideg, sem cipőtalp. Szóval nekem tetszett minden.

 4. Viktória Debrecenből hozzászólása:

  Múlthét hétvégén volt szerencsém eljutni az Étterembe, ahol zseniális kiszolgálásban volt részem :)
  Az egyik felszolgáló Úr kellőképp odafigyelt ránk, ami külön növelte az élményt! Az adag tényleg hatalmas és ízletes, ami feladta a leckét. De legalább volt valami finomság, amit elhozhattam Gyuláról :)
  Köszönöm az élményt Sörpince Vendéglő! :)

 5. Gyarmati László hozzászólása:

  Az elmúlt hétvégén Gyulán kirándultunk barátaimmal.Nagyon sok szép emlékkel és jó érzéssel távoztunk.Az emlitett Sörpince teljes megelégedésünkre szolgált.A személyzet a helyzet magaslatán állt.Gyors figyelmes kiszolgálásban volt részünk,pitiáner hibával,amit kérésünkre azonnal kijavítottak.Köszönjük a finom falatokat.A hozzászolásokat sajnos elkell viselni,akkor is ha nem igazak.(szakmabeli vagyok).További sok sikert kívánok mindenkinek a Sörpincében,és ha Gyulán járok,újból meglátogatom őket.
  Tisztelettel:Gyarmati László és barátai Pápáról

Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.