2011. május 9. hétfő
Az alábbi listában a különböző fűszerek népies elnevezéseit gyűjtöttük össze:Angelika :
angyalfű, angyelika, angyalgyökér, orvosi Angelika, patikai
2011. május 9. hétfő
Levesek:apróléklevesekhez: feketebors, fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem, vöröshagymagulyáslevesekhez: feketebors, köménymag, petrezselyem, pirospaprika, vöröshagyma,gyümölcslevesekhez: ánizs, citrom, citromfű, citromhéj, fahéj,
Szia! Azt szeretném kérdezni,hogy hány főre elegendő ez a mennyiség? És hány cm tálban sütötted? Nagyon szép és én ezt szeretném elkészíteni fiam 5-dik szülinapjára az oviban,mivel katica csoportos. Gyönyörű lett :)
Kedves Georgina,
Én egy kb. 30 cm hosszú, ovális jénai tálban sütöttem meg. 10 főre ekkora torta biztosan elég lesz, persze attól is függ, ki hányszor kér repetát… :)
Jó sütést!
Köszönöm szépen a válaszod! Remélem az enyém is olyan szép lesz,mint a tiéd lett. :)
Szép estét!
Sok sikert! Majd számolj be!!
Szia! Kislányom második születésnapjára néztem ki a te tortádat, mert ő tetszett a legjobban a katica torta felhozatalból. :) Az lenne a kérdésem, hogy ha egy nappal a buli előtt készítem el a tortát, akkor a tejszínes krém nem fogja másnapra feloldani/vizesíteni a marcipán borítást? Köszönöm
Múlt héten kérdeztem tőled, de sajnos nem jelent meg a hozzászólásom. Annyit szerettem volna tudni, hogy a tejszínes krém nem oldotta föl a marcipánt? Válaszodat köszönöm :)
Szia!
Bocs, hogy későn válaszolok, de a rendszer valamiért nem jelezte, hogy üzenet érkezett. Nekem nem oldotta fel, szerencsére. Sokszor a marcipán minőség is befolyásolja az „izzadást” tapasztalatom szerint.
Köszönöm szépen! :) Akkor megpróbálom! :)