Fűszerek

Pácolás, fűszeres pácok

A fűszeres pácolás három célt szolgál: egyrészt a húsféléket ízesítjük, másrészt tartósítjuk és megőrizve a friss

Fontosabb fűszerek és felhasználásuk:

Áfonya: vadas mártások, dzsem, bor Ánizs: főzelékek, édes rizs, sütemények, pudingok, mártások, gyümölcslevesek Babérlevél: levesek, főzelékek, mártások, ecetes ételek, savanyú uborka,

Fűszerek népies szinonimái

Az alábbi listában a különböző fűszerek népies elnevezéseit gyűjtöttük össze: Angelika : angyalfű, angyelika, angyalgyökér, orvosi Angelika, patikai

Ételtípusok szokásos fűszerezése

Levesek: apróléklevesekhez: feketebors, fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem, vöröshagyma gulyáslevesekhez: feketebors, köménymag, petrezselyem, pirospaprika, vöröshagyma, gyümölcslevesekhez: ánizs, citrom, citromfű, citromhéj, fahéj,

Mi is a fűszer?

Növényekből, gombákból, állatokból vagy ásványokból nyert anyagok, amiket hatóanyagaik miatt ételeink elkészítéséhez, tartósításához felhasználunk. A fűszerek

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*