A kész sajt fő összetevői között találjuk a kazeint, zsírokat, vizet, sót és ásványi anyagokat.
A sajt fontos kalcium- és fehérjeforrás. A zsírszegény sajt több fehérjét tartalmaz, mint a zsírdús. Ha a sajtokat zöldségekkel kombináljuk, kioldódik belőlük az A-, a D-, az E- és a K-vitamin.
Az A-vitamin javítja a látást, növeli a légúti fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Erősíti a csontokat, gyorsítja a növekedést. Egészségesen tartja a hajat a bőrt a fogakat és fogínyt.
A D vitamin és a K a csontokat erősíti. Az E-vitamin lassítja a zsír felszívódását, késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést..
A kép alá és fölé legközelebb rakj tükörzselét, akkor nem fog kihullámosodni.
Igen, utólag látom, kellett volna…hiába, tapasztalatlan voltam még.