Gazdag magos mézeskalács recept

  • Gazdag magos mézeskalács recept
  • Gazdag magos mézeskalács recept

Hozzávalók:

12 dkg méz
10 dkg margarin
15 dkg cukor
2 egész tojás
Fél tk. szódabikarbóna
Fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
0.5 kg liszt
Baracklekvár
Magok és aszalt gyümölcsök vegyesen a szóráshoz
2-3 evőkanál méz a csorgatáshoz

Recept:

Ez egy nagyon finom, szépen szeletelhető, gazdag, magos mézeskalács recept.

Elkészítéséhez egy lábosban közepes hőfokon olvasszuk össze a mézet a margarinnal és a cukorral.

Keverjük bele alaposan a szódabikarbónát és a fűszert, illetve, ha egy kissé lehűlt, a tojásokkal is kavarjuk ki. Adjuk hozzá a lisztet dolgozzuk össze, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, fóliába csomagolva.

Másnap nyújtsuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt, 20×25cm-es tepsibe.

Előmelegített, 160 fokos sütőben süssük 10 percig.

Ekkor kenjük meg gazdagon házi baracklekvárral és szórjuk meg a magokkal illetve aszalt gyümölcsökkel.

A csurgatáshoz szánt mézet egy picit olvasszuk meg, hogy könnyebben folyjon, és finoman csorgassuk meg a magok tetejét.

Tegyük vissza a sütőbe további 20 percre.

Kihűlés után szeletelhető.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*