Gesztenyés csirkecomb aszalt gyümölcsös rizzsel recept

  • Gesztenyés csirkecomb aszalt gyümölcsös rizzsel recept

Hozzávalók:

2 személyre:
4 csirke alsócomb
2 gerezd fokhagyma
egy fej vöröshagyma
3 szál újhagyma
szárnyas fűszersó
kis zsír
10 dkg alma
2 dl tejszín
20 dkg gesztenyemassza
Köret:
2 dl-nyi rizs

pár szem aszalt szilva
marék mazsola

Recept:

A húst megmossuk, bedörzsöljük a fűszersóval. A vöröshagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk. Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk.

Ezeket egy hőálló edény aljára fektetjük, rá egy evőkanálnyi zsírt, a húsokat és kevés vizet. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig lefedve alufóliával letakarva pároljuk.

A mártást leöntjük róla egy kis lábosba,a  húst kicsit megpirítjuk a  sütőben.

A mártásba beleszórjuk a  felkarikázott újhagymát, beletesszük a gesztenyemasszát és a tejszínt, és összeforraljuk. Botmixerrel homogenizáljuk.

A rizst megmossuk, az aszalt szilvát apróra vágjuk. Kis vajon a rizst, a szilvát és a mazsolát megpirítjuk, majd 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, és fedő alatt 10 percig kis lángon főzzük. Elzárva a gázt további 10 percig tartjuk fedő alatt.
Szépen elrendezzük a tányéron a  húst, a mártást, a rizst, és esetleg egy kis balzsamecettel díszítjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*