Hozzávalók:
2 személyre:
4 csirke alsócomb
2 gerezd fokhagyma
egy fej vöröshagyma
3 szál újhagyma
szárnyas fűszersó
kis zsír
10 dkg alma
2 dl tejszín
20 dkg gesztenyemassza
Köret:
2 dl-nyi rizs
só
pár szem aszalt szilva
marék mazsola
Recept:
A húst megmossuk, bedörzsöljük a fűszersóval. A vöröshagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk. Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk.
Ezeket egy hőálló edény aljára fektetjük, rá egy evőkanálnyi zsírt, a húsokat és kevés vizet. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig lefedve alufóliával letakarva pároljuk.
A mártást leöntjük róla egy kis lábosba,a húst kicsit megpirítjuk a sütőben.
A mártásba beleszórjuk a felkarikázott újhagymát, beletesszük a gesztenyemasszát és a tejszínt, és összeforraljuk. Botmixerrel homogenizáljuk.
A rizst megmossuk, az aszalt szilvát apróra vágjuk. Kis vajon a rizst, a szilvát és a mazsolát megpirítjuk, majd 4 dl vízzel felengedjük, sózzuk, és fedő alatt 10 percig kis lángon főzzük. Elzárva a gázt további 10 percig tartjuk fedő alatt.
Szépen elrendezzük a tányéron a húst, a mártást, a rizst, és esetleg egy kis balzsamecettel díszítjük.