Gesztenyés sport szelet recept

  • Gesztenyés sport szelet recept
  • Gesztenyés sport szelet recept

Hozzávalók:

1 csomag mirelit gesztenyemassza
9 dkg puha vaj
15 dkg étcsoki
2 ek rum
1 ek citromlé

bevonáshoz:
1 tábla tortabevonó
1 tábla étcsoki
2 ek olaj

Recept:

“Bonbon” formájában ideális gasztroajándék. Én kis négyszögekre vágva mártottam csokiba a falatokat, majd áthúztam tejcsoki csíkokkal.

Elkészítése semmi gyakorlatot nem igényel, egyszerűen csak a csokit mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk és a többi hozzávalóval robotgéppel elkeverjük.

Egy kisebb szögletes formát sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a masszát, úgy, hogy kb 2-3 cm magas legyen. Hűtőben másnapra szépen “megköt”. Ekkor felvagdalom vagy kiszúrom tetszés szerint  és bevonóba mártom.

A mázhoz 1 tábla étbevonó és egy tábla étcsokit tudom ajánlani, ez hamar köt és szerintem finom is.

A csokoládékat apróra tördeljük, hozzáadjuk az olajat és a mikrohullámú sütő legalacsonyabb (olvasztás utáni) fokozatán melegíteni kezdjük, félpercenként átkavarva, hogy nagyon lassan olvadjanak fel. Ha túlmelegszik a csoki, használhatatlanná válik!

A sportfalatokatmegmártjuk az olvasztott csokiban, villával kiemeljük, hagyjuk egy kicsit lecsöpögni és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*