Hozzávalók:
1 csomag mirelit gesztenyemassza
9 dkg puha vaj
15 dkg étcsoki
2 ek rum
1 ek citromlé
bevonáshoz:
1 tábla tortabevonó
1 tábla étcsoki
2 ek olaj
Recept:
“Bonbon” formájában ideális gasztroajándék. Én kis négyszögekre vágva mártottam csokiba a falatokat, majd áthúztam tejcsoki csíkokkal.
Elkészítése semmi gyakorlatot nem igényel, egyszerűen csak a csokit mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk és a többi hozzávalóval robotgéppel elkeverjük.
Egy kisebb szögletes formát sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a masszát, úgy, hogy kb 2-3 cm magas legyen. Hűtőben másnapra szépen “megköt”. Ekkor felvagdalom vagy kiszúrom tetszés szerint és bevonóba mártom.
A mázhoz 1 tábla étbevonó és egy tábla étcsokit tudom ajánlani, ez hamar köt és szerintem finom is.
A csokoládékat apróra tördeljük, hozzáadjuk az olajat és a mikrohullámú sütő legalacsonyabb (olvasztás utáni) fokozatán melegíteni kezdjük, félpercenként átkavarva, hogy nagyon lassan olvadjanak fel. Ha túlmelegszik a csoki, használhatatlanná válik!
A sportfalatokatmegmártjuk az olvasztott csokiban, villával kiemeljük, hagyjuk egy kicsit lecsöpögni és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk.