Gombakrémes penne recept

  • Gombakrémes penne recept
  • Gombakrémes penne recept

Hozzávalók:

4 főre:
1 fej vöröshagyma
40 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
kevés olaj
80g-os paradicsompüré
1 ek erős pista
1 gezed fokhagyma
1 csipet szárított kakukkfű

bors
40 dkg penne

díszítés:
10 dkg mozzarella
8 koktélparadicsom
bazsalikomlevelek

Recept:

Lajos Mari receptesújságjában bukkantam erre az egyszerű tésztaételre. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!

Pucoljuk meg a zöldségeket, majd a hagymát vágjuk egészen apróra. Ehhez használhatjuk az aprítógépet, jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.
Ugyanígy aprítsuk fel a gombát és a petrezselymet is. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a gombát. Kevergetve ezt is dinszteljük meg kissé. Adjuk hozzá a paradicspompürét, a kinyomott fokhagymát, a fűszereket, és szükség esetén kevés vizet.

Pároljuk meg. A tésztát főzzük meg a zacskón levő utasítás szerint. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A lecsepegtetett tésztát helyezzük hőálló tálba, keverjük össze a krémmel, szórjuk meg a koktélparadicsommal és a szeletelt mozzarellával, majd kb. negyed óra alatt süssük meg.

Friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük. Aki szereti, olajbogyót is tehet hozzá!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*