Gombakrémleves recept

  • Gombakrémleves recept
  • Gombakrémleves recept

Hozzávalók:

50 dkg csiperke gomba
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
2 dl tejszín
petrezselyemzöld

Recept:

Fenséges, telt ízű gombakrémleves….

Első lépésként a gombát alaposan megmossuk, ha szükséges, meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, szintén felaprítjuk.

A vajat egy leveses fazékban megolvasztjuk, majd a vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.

Néhány szem gombát félreteszünk a díszítéshez, a többit beletesszük a  lábosba, majd  annyi vizet öntünk rá, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt a levesbe öntjük. Egyet forralunk rajta.

A maradék gombát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*