Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
2 dl tejszín
petrezselyemzöld
Recept:
Fenséges, telt ízű gombakrémleves….
Első lépésként a gombát alaposan megmossuk, ha szükséges, meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, szintén felaprítjuk.
A vajat egy leveses fazékban megolvasztjuk, majd a vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
Néhány szem gombát félreteszünk a díszítéshez, a többit beletesszük a lábosba, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt a levesbe öntjük. Egyet forralunk rajta.
A maradék gombát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.