Gombapörkölt recept

  • Gombapörkölt recept
  • Gombapörkölt recept

Hozzávalók:

2 személyre:
40 dkg gom­ba
1 fej vö­rös­hagy­ma
olaj
2fej pa­ra­di­csom
3 te­ás­ka­nál é­des­ne­mes pap­ri­ka
íz­lés sze­rint só, majoranna

Recept:

A piacon csiperkét keresve egy -számomra új – gombafélére találtam: barna krémgomba!

Na, gondoltam, fele csiperke-fele krémgomba, lássuk, mi fő ki belőle!

A gom­bát meg­mos­suk, megpucoljuk, fel­da­ra­bol­juk.

A vö­rös­hagy­mát szintén megpucolva fi­nom­ra vág­juk, kevés for­ró olajban üvegesre ­pi­rít­juk. Hoz­zá­ad­juk a fel­da­ra­bolt  a fel­sze­le­telt pa­ra­di­cso­mot, a gom­bát. Meg­hint­jük pi­ros­pap­ri­ká­val, sózzuk, fűszerezzük majorannával, fa­ka­nál­lal jól át­ka­var­juk, ha szük­sé­ges, kis vi­zet ön­tünk a­lá, és fedő a­latt pu­há­ra pá­rol­juk.

Friss nokedlivel, tejföllel tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*