Főoldal \ Gombás-hagymás-baconos Conchiglie, az abbahagyhatatlan
A+ a-

Gombás-hagymás-baconos Conchiglie, az abbahagyhatatlan recept

Hozzávalók:

2-3 főre:
1 nagy póréhagyma
2 dl tejszín
20 dkg gomba
15 dkg bacon
zöldbors
bazsalikomlevelek frissen
15 dkg füstölt mozzarella
30-40 dkg conchiglie tészta

Recept:

A cím nem túlzás. Megettük szépen az egy-egy tál tésztánkat.

És egész délután suttyomban jártam rá a maradékra, mígnem üres lett a lábos. Mennyei!!!! Füstös-fűszeres, isteni!!!

És pofonegyszerű.

A felkockázott bacont kevés olajon futtassuk meg, míg kissé megpirulnak, és pörzsanyag keletkezik. Dobjuk rá a karikára vágott pórét, és a megpucolt, feldarabolt gombát. Zöldborssal szórjuk, majd öntsük nyakon a tejszínnel és forraljuk össze.

Al dentére főzött conchiglie tésztával keverjük össze, és szórjuk meg apróra vágott füstölt mozzarellával és friss, aprított bazsalikomlevelekkel (ez utóbbiakat ki ne hagyjuk, vétek!)

 








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.