Gombás-hagymás-baconos Conchiglie, az abbahagyhatatlan recept

  • Gombás-hagymás-baconos Conchiglie, az abbahagyhatatlan recept
  • Gombás-hagymás-baconos Conchiglie, az abbahagyhatatlan recept
  • Gombás-hagymás-baconos Conchiglie, az abbahagyhatatlan recept

Hozzávalók:

2-3 főre:
1 nagy póréhagyma
2 dl tejszín
20 dkg gomba
15 dkg bacon
zöldbors
bazsalikomlevelek frissen
15 dkg füstölt mozzarella
30-40 dkg conchiglie tészta

Recept:

A cím nem túlzás. Megettük szépen az egy-egy tál tésztánkat.

És egész délután suttyomban jártam rá a maradékra, mígnem üres lett a lábos. Mennyei!!!! Füstös-fűszeres, isteni!!!

És pofonegyszerű.

A felkockázott bacont kevés olajon futtassuk meg, míg kissé megpirulnak, és pörzsanyag keletkezik. Dobjuk rá a karikára vágott pórét, és a megpucolt, feldarabolt gombát. Zöldborssal szórjuk, majd öntsük nyakon a tejszínnel és forraljuk össze.

Al dentére főzött conchiglie tésztával keverjük össze, és szórjuk meg apróra vágott füstölt mozzarellával és friss, aprított bazsalikomlevelekkel (ez utóbbiakat ki ne hagyjuk, vétek!)

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*