Hozzávalók:
2 -3 főre:
egy egész csirkemell filé
10 dkg parasztsonka
25 dkg gomba
kisebb fej hagyma
olaj
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
petrezselyem
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Recept:
Ez egy egyszerű töltött hús, ezúttal csirkemellből.
A töltelékhez meghámoztam a hagymát, apróra vagdaltam.
Kevés olajon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a meghámozott, felaprított gombát, a kinyomott fokhagymát, ízlés szerint sót, apróra vagdalt petrezselymet és megpároltam, majd zsírjára pirítottam.
Amikor kissé kihűlt hozzáadtam a tojást és a zsemlemorzsát.
A csirkemellet szeletekre vágtam. Alufóliára fektettem a sonkaszeleteket, rá a csirkeszeleteket, majd a tölteléket. Ügyesen feltekertem, úgy, hogy kívülre kerüljön a fólia.
200 fokos sütőben kb. 40 percig sütöttem, majd fólia nélkül kissé megpirítottam.
Rizzsel tálaltam.