Gözleme recept

  • Gözleme recept
  • Gözleme recept

Gözleme recept  Gözleme recept  

Hozzávalók:

375 g liszt
1 tk só
180 ml tej
80 ml víz
kevés olivaolaj

Töltelék:
paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
újhagyma
sajt
vaj

Recept:

A gözleme egy török sült, sós töltött tészta, amit általában frissen készítenek el.

A töltelékkel bátran variálhatunk, én jobban szeretem az egyszerű ízeket, így csak egy paradicsomos alappal, némi újhagymával és sajttal készítettem el.

Eredetileg vízzel készül a tészta, de én hosszas böngészés után több tejes receptet is találtam, így ezzel próbáltam ki.

A tésztát kézzel alaposan kidolgozzuk és némi olívaolajjal átkelve pihenni hagyjuk legalább negyed órát.

Nagyon gyengén lisztezett felületen hajszál vékonyra nyújtjuk, belehelyezzük a tölteléket, majd kettéhajtjuk a tésztát és összenyomkodjuk a széleit.

Kissé kivajazott serpenyőben közepes gyenge lángon (elektromos tűzhelynél az ötös hatos fokozatot használtam) mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

 

 

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*