Hozzávalók:
6 óriás csiperkegomba
6 szép szelet bacon
6 tojás
30 dkg sajt (trappista)
1 tojás
1 evőkanál liszt
zsemlemorzsa
Recept:
Remek gyors, különleges és finom ebédnekvaló!
A legnehezebb pontja a grillgomba vagy óriás csiperke beszerzése, mert itt nálunk a szupermarketben sosincs ezért hiperben (hehe) kellett megvenni. Az adag szerintem két főre elég, legalábbis mi ketten remekül felfaltuk.
A bacont előre megsütöttem egy serpenyőben, de nem teljesen kopogósra, csak annyira, hogy még „képlékeny” maradjon. Így szépen bele tudtam hajlítani a gombákba, amiket előzőleg megtisztítottam, tönkjüket kivágtam.
A szalonnára tettem a nyers tojást, majd be az előmelegített 190 fokos sütőbe 15-20 percre. Nézni kell, hogy a fehérje átsüljön, de a sárgája ne süljön túl!
A sajtgolyóhoz reszeljük meg a sajtot, majd keverjük el a liszttel, tojással. Formázzunk belőle kis golyókat, hempergessük meg zsemlemorzsában, és forró olajban süssük szép barnára.