Gundel palacsinta recept

  • Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:

palacsintához:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
olaj
szódavíz

krém:
30 dkg darált dió
rumban ázott mazsola
reszelt citromhéj
ízlés szerint cukor
3 dl tejszín
öntet:
5 dkg kakaópor
10-15 dkg cukor
rum/tejszín

Recept:

A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel, és kb. 2-3 evőkanál olajjal (Van, aki nem tesz a tésztába – én szoktam). Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentessük legalább 20 percig, majd serpenyőben süssük ki a palacsintákat (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elég).

A krémhez a diót keverjük el a cukorral, tejszínnel, rumos mazsolával, reszelt citromhéjjal, és főzzük fel a cukor olvadásáig.

Ezzel megtöltjük a palacsintákat, majd meglocsoljuk az öntettel.

Öntet: a hozzávalókból (csokival bátran dúsíthatjuk) sűrű krémet főzünk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Gundel palacsinta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*