Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
50 dkg túró
4 evőkanál búzadara
csipet só
1 evőkanál habfixáló
25 dkg málna
25 dkg eper vagy erdei bogyósgyümölcs
12 g piros tortazselé (dr oetker-kis zacskós)
3 evőkanál cukor
2,5 dl víz
Recept:
Hipp-hopp össze lehet állítani ezt az egyszerű, nyári könnyű kis süteményt.
A tojásokat, a puha vajat, túrót, cukrokat, sót, sütőport habverővel kikeverem, majd vajazott, cukorral megszórt 20×30cm-es tepsibe simítom. 180 fokra előmelegített sütőben kb. háromnegyed óra alatt megsütöm. Akkor jó, ha a teteje szilárd, és a széle barnás. Jól lehűtöm, majd megszórom habfixálóval, hogy ne ázzon majd át a tészta.
A tortazselét a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd a forrástól számítva 1 percig főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és gyorsan a süti tetejére simítjuk.
Hűtve tálaljuk!