Gyümölcstorta recept

  • Gyümölcstorta recept

Hozzávalók:

4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 tortazselé
2 evőkanál cukor a zseléhez
1 doboz őszibarack konzerv
1 zacskó Aranka hidegen készíthető puding
3 dl tej

Recept:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra (hőlégkeverésnél 180).

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig verjük a cukorral. A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgájás cukrot és a lisztet, vigyázva, hogy a hab a legkevésbé törjön.

Vajazott, lisztezett gyümölcstortaformába öntjük és betoljuk a  sütőbe. Ha feljött, mérsékeljük a lángot, és addig sütjük míg színt kap.

Ha kész, kiborítjuk a formából.  A pudingot előírás szerint elkészítjük, majd a tortára kenjük. A gyümölcsöt vékony szeletekre vágva elrendezzük a  tetején.

A zselét szintén a leírás szerint elkészítjük és 8 perc hűlés utána  torta tetejére kanalazzuk gyors mozdulatokkal, hogy szépen elfedje. Hűtsük és tálaljuk!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

1 hozzászólás: “Gyümölcstorta

  1. Kedves recept tulajdonos! Nagyon szépen köszönöm a receptet, másodszorra sikerült is a lap ugyanis az elsőböl kifelejtettem a sütőport. Annyira bujtam a receptet hogy mindent ugy csináljak ahogy kell hogy miután betettem a sütőbe utána olvasgatva még a receptet kiszurtam hogy fent a sütőpor is szerepel, de másodszorra már azt is belekalkuláltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*