Habos epres sütemény recept

  • Habos epres sütemény recept
  • Habos epres sütemény recept

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tk sütőpor
3 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
5 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
0,5 dl hideg víz

Töltelék:
20 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
5 db tojásfehérje
2 cs vaníliás pudingpor
1 dl olaj
csipet só
50 dkg eper

Recept:

A gizi-receptjei.blogspot.hu-n találtam ezt a kis könnyed, epres csemegét. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, és adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Szükség esetén öntsük hozzá a hideg vizet. Könnyen nyújtható,  nem túl lágy tésztát kell kapjunk.

A tészta 1/3 részét tegyük be a fagyasztóba legalább egy órára, hogy jó kemény legyen a tészta, mert csak akkor tudjuk majd reszelni.

A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük bele egy 20×30cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe.

Tegyük előmelegített sütőbe, majd 180 fokon 20-25 perc alatt süssük elő a tésztát aranybarnára.

Míg sül, az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor keményedni kezd, kanalanként szórjuk hozzá a cukrot. Ezután szórjuk hozzá a pudingport, majd amikor már jó kemény a hab, csorgassuk hozzá az olajat, és verjük még 1-2 percig.

A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a tojáshabot, majd szépen simítsuk el. Ezután szórjuk a hab tetejére a feldarabolt epret, majd vegyük ki a fagyasztóból a félretett tésztát, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük rá az eper tetejére.

Helyezzük be a sütőbe, majd süssük tovább 35-40 perc alatt aranybarnára.

A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, tegyük rácsra, és hűtsük ki teljesen a süteményt.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

2 
A+ a-

1 hozzászólás: “Habos epres sütemény

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*