Habos narancstorta recept

  • Habos narancstorta recept
  • Habos narancstorta recept
  • Habos narancstorta recept

Hozzávalók:

Piskóta:
7 tojás
3 púpos evőkanál finomliszt
4 púpos evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só
Krém:
6 dl hulala
50 dkg Landmilch krémtúró
4 zacskó narancsos cukor
ízlés szerint további porcukor

Recept:

Hozsikám névnapjára és örömére készült ez a habos könnyű nyári kis torta.

A piskótákhoz melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra.

A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével, míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és keverjük jól el. A fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.


A sütésről részletes videot készítettem, itt érhető el.

Sütőpapírral béleljük egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját .A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva szilárdnak érezzük a tésztát. A kész piskótát hűlés után vízszintesen háromfelé vágjuk.

A hulalát verjük kemény habbá, és a hozzávalókkal keverjük jól el. A krémhez felfedeztem a hozzávalók közt felsorolt dobozos krémtúrót. Isteni íze van, a kész krém kicsit a túró rudira emlékeztet.

A narancsos  cukrot több receptemben már az egekig magasztaltam, szerintem isteni ízt ad. Persze lehet reszelt narancshéjjal is készíteni.

Töltsük meg a tortát a krémmel, és vonjuk be kívülről is. Habzsákkal és zselécukorral díszíthetjük.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

5 hozzászólás: “Habos narancstorta

  1. Nagyon jól hangzik és jól néz ki, de hol lehet kapni azt a Landmilch krémtúrót és ha nem kapok mi használható helyette? A hulala helyett nem jó az oké habtejszín mondjuk?
    Köszönöm válaszod
    Üdv
    Iriszke

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*