Hagymaleves recept

  • Hagymaleves recept

Hozzávalók:

60 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 literívíz
3 leveskocka
5 dkg vaj
1 tubus krémsajt
2 dl tejszín

Recept:

Hagymaleves….sokáig rémálmaim netovábbja volt – ugyan kóstolás nélkül. Úgy képzeltem, hogy valami savanyú, hagymaízű lötty lehet, mígnem Betti olyan lelkesedéssel beszélt az új receptjéről, hogy elhatároztam, kipróbálom.
És megérte! Isteni, tejszínes-krémes leves, melyben a hagymakarikák – mintha csak tészta lenne – egyáltalán nem hagymaízűek!

Megolvasztottam a vajat majd beletettem  a meghámozott, szeletelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és k fél órán keresztül -időnként kevergetve – lassú tűzön pároltam. Ezután felöntöttem a vízzel, beletettem a többi hozzávalót és összefőztem. Én a sűrűségét segítettem egy kis keményítővel, de biztos lesznek ellenlábasaim, szóval, ez nem kötelező!

Reszelt sajttal, krutonnal isteni!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*