Harcsapaprikás sztrapacskával recept

  • Harcsapaprikás sztrapacskával recept
  • Harcsapaprikás sztrapacskával recept

Hozzávalók:

2 személyre:
40 dkg afrikai harcsafilé
1 fej vöröshagyma
Pirospaprika

1 gerezd fokhagyma
Paradicsom
zöld paprika
Sztrapacska:
40 dkg burgonya
20 dkg liszt
Egy tojás

20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
Kevés olaj

Recept:

A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd rádobunk egy apróra vágott paradicsomot, a karikára vágott paprikát felöntjük egy kis vízzel és jól szétfőzzük.

Ha a lé elpárolgott róla, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az áttört fokhagymát és sózzuk. Utána belerakjuk a kockára vágott harcsát és készre főzzük. Ne kavargassuk, csak finoman rázzuk, hogy a hal húsa ne törjön össze. Kb negyed óra alatt elkészül.

A sztrapacskához a megpucolt burgonyát  a reszelő finomabb részén  reszeljük le. Sózzuk és hagyjuk állni rövid ideig. Keverjük össze a liszttel, hogy sűrű tésztát kapjunk. Lobogva forró vízbe szaggassuk, és főzzük, míg a galuskák feljönnek a víz színére.

Ebben a receptben nem szívesen használnék bacont, így csak kevés olajra szedtem ki a galuskákat és juhtúrós tejföllel jól összekeverve kicsit átsütöttem a sütőben.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*