Hozzávalók:
Tésztához:
Gáztepsinyi adaghoz:
40 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
langyos víz
só
olívaolaj
Feltéthez:
ketchup
konzerv ananász
apróra vágott sonka
kukorica konzerv
sajt
Recept:
A tésztához a tejet kis cukorral cukorral meglangyosítom, és belemorzsolva az élesztőt, felfuttatom.
A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszek sót ízlés szerint (simán megkóstolom nyersen a tésztát, így nem érhet meglepetés). Langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belőle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.
A kész tésztát még kelesztem kb. negyed órát, majd be az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Aranysárgára sütjük.
A tésztát egyenletesen megkenjük ketchuppal, majd rászórjuk a feltétet, végül a sajtot.
A sütőbe visszatolva pirosra sütjük.