Házi joghurt recept

  • Házi joghurt recept

Hozzávalók:

1 l 2,8 százalékosnál nagyobb zsírtartalmú tej
Egy kis doboz natúr joghurt

Recept:

Az úgy esett, hogy karácsonyra kaptam egy joghurtkészítő gépet, amit abban a reményben kértem a “jézuskától”, hogy majd kókusztejből tudok készíteni Rékának tejfehérje mentes joghurtot. Ám a háládatlan gyermek nem volt hajlandó megkóstolni a drága finomságot.

Így aztán legyintettem egyet, és elkezdtem magunknak gyártani a joghurtot. Annyit mondhatok, hogy imádom ezt a gépet. Édesapám szerint nem sok értelme van, de szerintem tökéletes, mert a radiátor hol kihűl, hol felmelegszik, nem tudja egyenletesen adni a hőt. Ez a gép viszont biztosítja az állandó 40 ° körüli hőmérsékletet. Így 8 óra alatt csodás finom sűrű joghurtot kapunk.

A gép tartozéka volt hét csinos kis fedhető üvegpohárka, így másnap munkahelyre is remekül lehet szállítani a kész joghurtot .

A készítéshez 1 l legalább 2,8 % zsírtartalmú tejet forraljunk fel, majd hagyjuk visszahűlni 40 ° körüli hőmérsékletre. Ekkor adjunk hozzá egy kis poharas bolti joghurtot, vagy ugyanebben a mennyiségben a már saját kész joghurtunkból.

Keverjük jól el, majd töltsd bele a kis üvegcsékbe, és indulhat a gép.

A 8 óra elteltével már csak hűtenünk kell. A joghurt tetejére lekvárt, saját főzésű citromkrémet, vagy bármilyen gyümölcspürét tehetünk, így még finomabb és egészségesebb joghurtot kapunk, mint a bolti aromákkal gazdagított termékek.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*