Hideg sárgabarack krémleves recept

  • Hideg sárgabarack krémleves recept
  • Hideg sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:

50 dkg sárgabarack
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 rúd fahéj
2 dl tejszín

Recept:

Nyári melegben igen jólesik egy tányér hűs gyümölcslé. Ez a kémleves minket kicsit a baracklekvárra elékeztetett…nem állagában, inkább ízében.

Elkészítéséhez a cukrot száraz lábosban aranyszínűre karamellizáljuk. Felöntjük kb 3 dl vízzel, beledobjuk a fahéjat és felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, dobjuk bele  a megmosott, kimagozott barackokat, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje.

Főzzük lassú tűzön, míg a barackok pépesre puhulnak. Ezután botmixerrel homogenizáljuk, öntsük bele  a tejszínt és forraljunk egyet rajta, majd vegyük le  a tűzről.  Ha kihűlt, hűtsük be. Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel higítsuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*