9. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnep

Az év legédesebb hétvégéje, az ÉDES NAPOK BUDAPEST, csokoládé és édességünnep szeptember 13-15. között kerül megrendezésre a Bazilika előtti Szent István téren.

A budapesti Édes Napok, Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, INGYENESEN látogatható édesség tematikájú rendezvénye.

Az utóbbi években a magyar csokoládé és édességgyártók Európa legrangosabb szakmai díjait hozzák el, így a gasztronómiában általánosságban tapasztalható minőségi változás eléri a cukrászatokat is és az édesség szakma szintén megbecsült helyére kerül.

A tavalyi, közel 50 ezer látogató egy olyan gasztronómia attrakció részese lehetett, ahol a legjobb csokoládé és édességgyártók mellett már közel 20 cukrászda vett részt. Hamarosan kiderül kik mutatkoznak be idén.

A “Miele Gasztroszínpadon” idén is nagynevű cukrászok, séfek tartanak bemutatókat. Nem kell már sokat várni és az ő névsoruk is olvasható lesz.

Esténként idén is jazz és klasszikus zene tölti be a teret.

A BELÉPÉS INGYENES!

Időpont: 2019. szeptember 13 – 15.

Helyszín: Budapest, Szent István tér. A Bazilika előtt.

Kapcsolat: www.edesnapok.hu

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

4 hozzászólás: “Azonnal puha mézespuszedli

  1. Megosztom az elkészítés tapasztalatait. Végül is a sok recept közül, amiket végig olvastam ennél maradt a választásom azon egyszerű oknál fogva, hogy ehhez volt itthon minden alapanyag. Próba szerencse alapon az elkészítéshez a 8 dkg zsírt választottam. Lehet , hogy a szerző is erre gondolt? A száraz és a nedves hozzávalók összeállítása után rettenetesen ragadt a tészta, de idővel az állaga egyre jobb lett, formázhatóvá gömbölyíthetővé vált. A 190 C , alsó-felső sütést választottam, 15 perc szükséges, hogy pont jó legyen s ne ragadjon a közepe. Az ízesítéshez több fahéjat, és szegfűszeget is lehet tenni. Összességében tényleg gyorsan elkészíthető finom puszedli lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*