Hókifli recept

  • Hókifli recept

Hozzávalók:

Tészta:
50-55 dkg liszt
25 dkg vaj
1 kis doboz tejföl
1 zacskó szárított élesztő
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg cukor
Töltelék:
20 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
reszelt citromhéj
a hempergetéshez:
porcukor
2 zacskó vaníliás cukor

Recept:

A tésztához szükséges hozzávalókból (én a tejfölt kicsit meglangyosítottam) rugalmas, puha tésztát gyúrjunk. A liszt minőségétől függően igényelhet kevés langyos tejet is.

Tegyük hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. Ehhez a cukrot keverjük el a mákkal, ízesítsük reszelt citromhéjjal. Forrázzuk le a tejjel, és keverjük jól össze.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk fél cm vastagra. 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk köröket belőle.

A töltelékből kiskanállal halmozzunk kupacot a körökre és hajtsunk belőle kiflit. Az én süteményem sajnos inkább félholdra hasonlít, de lehet belőle kiflit hajtani, én már láttam!

200 fokos előmelegített sütőben enyhe barnulásig süssük.

Még melegen hempergessük meg vaníliás porcukorban a kifliket.
Elkészíthetjük sima szilvalekváros illetve diókrémes változatban is.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*