Hozzávalók:
3-4 személyre:
4 nagyobb szelet sertéskaraj
só
bors
liszt
olaj a sütéshez
4 tojás
Recept:
Hiába, nem bírom megérteni a vegákat… Én szeretem a húst, a tojást. Így együtt pedig igazi ízélményt nyújtanak!
Igaz, az eredeti Holstein szelet panírozott borjúszeletből készült, de az évek során a köznyelv a lenti recept szerinti ételt nevezi Holstein szeletnek.
A karajszeleteket az inaknál kissé bevagdaljuk, hogy sütésnél ne ugorjanak össze. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk a szeleteket. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, én ezután egy kevés víz hozzáadásával, fedő alatt gyenge lángon kicsit pároltam is, szeretem, ha puha a hús.
Ezután tükörtojást sütöttem, amit a hús tetejére fektettem.
Pirospaprikával hintve, sült krumplival tálaltam.