Holstein szelet recept

  • Holstein szelet recept
  • Holstein szelet recept
  • Holstein szelet recept

Hozzávalók:

3-4 személyre:
4 nagyobb szelet sertéskaraj

bors
liszt
olaj a sütéshez
4 tojás

Recept:

Hiába, nem bírom megérteni a vegákat… Én szeretem a húst, a tojást. Így együtt pedig igazi ízélményt nyújtanak!

Igaz, az eredeti Holstein szelet panírozott borjúszeletből készült, de az évek során a köznyelv a lenti recept szerinti ételt nevezi Holstein szeletnek.

A karajszeleteket az inaknál kissé bevagdaljuk, hogy sütésnél ne ugorjanak össze. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk a szeleteket. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, én ezután  egy kevés víz hozzáadásával, fedő alatt gyenge lángon kicsit pároltam is, szeretem, ha  puha a hús.

Ezután tükörtojást sütöttem, amit a hús tetejére fektettem.

Pirospaprikával hintve, sült krumplival tálaltam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*