Hortobágyi húsos palacsinta recept

  • Hortobágyi húsos palacsinta recept
  • Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hozzávalók:

Palacsinta:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
olaj
szódavíz

Töltelék:
1 fej vöröshagyma
zsiradék (én olajat használok)
pirospaprika

2 paradicsom (vagy konzerv)
1-2 tv paprika
főzőtejszín
egy evőkanál keményítő
40 dkg pörköltnek való hús (ki mit szeret)
1 doboz tejföl

Recept:

Egyik nagy kedvencem…

A töltelék készítése több időt igényel, de előre is elkészíthető, és tejföl nélkül fagyasztható.

Pörköltet készítek, 2 személyre kb. 40 deka húsból. Ez lehet csirkemell, sertéscomb, akár csirkecomb is. Apróra vágott hagymát pirítsunk meg olajon kis sóval. A tűzről levéve keverjünk el benne egy evőkanálnyi édesnemes pirospaprikát. Tegyük bele a kockákra vágott húst, két nagy paradicsomot felaprítva, egy tv paprikát szintén apróra vágva, sózzuk, és öntsük fel vízzel, hogy ellepje.

A tűzre visszatéve főzzük puhára. Ha ezzel megvagyunk, a húsokat szűrőkanállal vegyük ki, daráljuk le és keverjük el tejföllel ízlés szerint.

A megmaradt levet sűrítsük be tejszínnel (esetleg keményítővel – én mindig ezt használok liszt helyett).

A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel, és kb. 2-3 evőkanál olajjal (Van, aki nem tesz a tésztába – én szoktam). Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát pihentessük legalább 20 percig, majd serpenyőben ki a palacsintákat (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elég).

A palacsintákat töltsük meg a krémmel, locsoljuk meg a szósszal, és

Jó étvágyat!!!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*