Ishler recept

  • Ishler recept
  • Ishler recept
  • Ishler recept

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
1-2 evőkanál rum

Töltelék:
Málnalekvár (barack, stb…)

Máz:
2 tábla tortabevonó+kevés olaj

Recept:

A hozzávalókat gyorsan, hideg kézzel összegyúrjuk, 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki a tésztából.

Egymástól kissé távol tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, mert sütés közben nőnek! Előmelegített, 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 percig sütjük (aranysárga szín eléréséig).

A korongokból kettőt-kettőt málnalekvárral összeragasztunk és a tortabevonóból készített csokimázzal bevonjuk.

A bevonót kevés olajjal nagyon lassan,  mikrohullámú sütőben kb. 300 watton olvasztjuk fel, gyakran kivéve, megkavarva olvasztjuk fel.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*