Hozzávalók:
1,5 dl tej
kb. 1,5 dl víz
1 tk. cukor
2,5 dkg friss élesztő
4 dkg puha vaj
1 tojás
60 dkg finomliszt
2 tk. só
1 tojás a tetejére
Recept:
Limara pazar receptjét használtam a mai kiflik elkészítéséhez. A kiflik puhák, isteni aromájuk van. Nem olyan könnyűek, mint a bolti, ebben van anyag!
A folyadékkal kezdve mérjük a hozzávalókat a dagasztógépbe és dagasszuk ki a tésztát. Gép hiányában dolgozzunk kézzel.
A víz mennyisége csak megközelítőleges, mert ha kézzel dagasztotok, akkor lehet, hogy kevesebb is elégséges.
A tálat fedjük le, és 45 percig hagyjuk pihenni a tésztát. Két cipóra osztottam. A cipókat kör alakúra nyújtsuk (ha nehéz vele dolgozni, álljon még 15 percet, és gyönyörűen nyújtható lesz) és hat háromszögre vágjuk.
A széles oldaluknál fogva tekerjük fel őket kifli alakúra, sorakoztassuk sütőpapíros tepsire, és további 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezalatt a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A megkelt kifliket kenjük meg egy felvert tojással és mehetnek a sütőbe. Kevés vízzel megspricceltem még sütés előtt, hogy párás legyen a sütőközeg.
30 perc alatt sültek szép pirosra.