Puha kiflik recept

  • Puha kiflik recept
  • Puha kiflik recept

Hozzávalók:

1,5 dl tej
kb. 1,5 dl víz
1 tk. cukor
2,5 dkg friss élesztő
4 dkg puha vaj
1 tojás
60 dkg finomliszt
2 tk. só
1 tojás a tetejére

Recept:

Limara pazar receptjét használtam a mai kiflik elkészítéséhez. A kiflik puhák, isteni aromájuk van. Nem olyan könnyűek, mint a bolti, ebben van anyag!

A folyadékkal kezdve mérjük a hozzávalókat a dagasztógépbe és dagasszuk ki a tésztát. Gép hiányában dolgozzunk kézzel.

A víz mennyisége csak megközelítőleges, mert ha kézzel dagasztotok, akkor lehet, hogy kevesebb is elégséges.

A tálat fedjük le, és 45 percig hagyjuk pihenni a tésztát. Két cipóra osztottam. A cipókat kör alakúra nyújtsuk (ha nehéz vele dolgozni, álljon még 15 percet, és gyönyörűen nyújtható lesz) és hat háromszögre vágjuk.

A széles oldaluknál fogva tekerjük fel őket kifli alakúra, sorakoztassuk sütőpapíros tepsire, és további 30 percig hagyjuk pihenni.

Ezalatt a sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A megkelt kifliket kenjük meg egy felvert tojással és mehetnek a sütőbe. Kevés vízzel megspricceltem még sütés előtt, hogy párás legyen a sütőközeg.

30 perc alatt sültek szép pirosra.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*