Japán sajttorta recept

  • Japán sajttorta recept
  • Japán sajttorta recept
  • Japán sajttorta recept

Hozzávalók:

20-25 deka krémsajt
5 deka vaj
1 dl tej
15 deka cukor
6 tojás
6 deka liszt
2 dkg étkezési keményítő
fél citrom leve
reszelt citromhéj
1 csipet só

Recept:

Isteni pihe-puha állagú piskótás sütemény. A receptet Macikonyhától szereztem.

A krémsajtot, a vajat és a tejet egy edényben összeolvasztom (mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett)

Egy kb. 22 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelek és kívülről 2 réteg alufóliával körbetekerem. Egy magasabb tepsibe kb. 3 ujjnyi vizet engedek és a sütőbe tolom. Hőlégkeveréses sütőnél kb.150°C-ra, normál sütőben 170 °C-ra állítom a hőmérsékletet.

A tojások sárgáját a citromlevet és a citromhéjat  a kihűlt krémbe keverem, majd beleszitálom a keményítővel elkevert lisztet, és a habverővel csomómentesre keverem.

A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verem és óvatosan a krémbe forgatom.  A tojásfehérjét ne verjük teljesen keményre, mert sütés után összeeshet a piskóta.

A masszát a tortaformába öntöm, és azt  óvatosan a vízfürdőbe ültetem, és kb. 60 perc alatt készre sütöm a süteményt.  A  sütő ajtaját közben tilos nyitogatni!

A kész süteményről azonnal lefejtem a csatos forma oldalát és a fóliát.

Porcukorral meghintve tálalom.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*