Joghurtos padlizsán saláta recept

  • Joghurtos padlizsán saláta recept
  • Joghurtos padlizsán saláta recept

Hozzávalók:

2 személyre:
2 közepes padlizsán
3 dl joghurt
2 evőkanál majonéz

bors
kevés olívaolaj
2 nagy gerezd fokhagyma

Recept:

Mennyei csemege! Ehetjük köretként, de magában is nagyon finom, ez az  értékes tápanyagokat tartalmazó zöldség. A cukron, a fehérjén és a vitaminokon kívül jelentős az ásványianyag- és a rosttartalma. Vitaminok közül főleg az A- és C-vitamin-tartalma érdemel említést.

A padlizsánt jól mossuk meg felhasználás előtt, és a két végét vágjuk le. Én nem hámoztam meg, remekül megpuhult a héja a sütőben. vágjuk közepes darabokra-kockákra.

Sózzuk be – ne túl erősen – és hagyjuk állni fél órát. ezután kevés olívaolajjal forgassuk össze, majd tepsibe terítve toljuk 220 fokos sütőbe amíg szépen megbarnulnak-puhulnak a kockák.

Ha kihűltek forgassuk bele az öntetbe. ehhez a fokhagymát pucoljuk meg, törjük át fokhagymanyomón. A majonézt, a joghurtot, sót, borsot és a fokhagymát keverjük össze, ezzel kész a mártás.

Apróra vágott medvehagymát is keverhetünk a salátába.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*