Joghurtos panna cotta recept

  • Joghurtos panna cotta recept
  • Joghurtos panna cotta recept

Hozzávalók:

Hozzávalók 3 formához:

450 g görög joghurt
3 zacskó vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
poharanként 1 mokkáskanál Horváth Rozi zselatin

A zseléhez:
2 dl almalé
2 teáskanál Horváth Rozi zselatin

Recept:

Milyen jó ezt a friss desszertet ízlelgetve áltatni magunkat azzal, hogy ez egészséges és nem hízlal annyira :)

És mennyire egyszerű elkészíteni. A joghurtot ízesítettem a  cukrokkal (igazi vaníliával még mennyeibb). A zselatint kevés vízzel elkevertem, és picit megmelegítettem a  mikróban. Forralni nem szabad.  Szépen belekevertem a joghurtba.

Poharakba töltöttem, majd hűtőbe tettem 3-4 órára.

Az almazseléhez a zselatinra ráöntöttem apránként és kevergetés közben az almalét, szintén egy cseppet összemelegítettem a  mikróban, majd azt is formába öntöttem, és be a hűtőbe. Hagytam megdermedni, aztán késsel a apró kockákra vagdaltam

A panna cotta kiborításához 15 másodpercre mártsuk forróvízbe a poharakat, így könnyen ki fognak csúszni. A joghurthalmok tetejére halmoztam a  zselékockákat és citromfűvel díszítettem.

Ezt pedig nem lehet kihagyni:

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*