Juhtúrós-kéksajtos pogácsa recept

  • Juhtúrós-kéksajtos pogácsa recept
  • Juhtúrós-kéksajtos pogácsa recept

Hozzávalók:

kb 30-35 darabhoz:
60 dkg rétesliszt
1 evőkanál só
2 tojás
1,5 dl tej
1 kévéskanál cukor
5 dkg élesztő
fél zacskó sütőpor
25 dkg vaj
15 dkg juhtúró
15 dkg kéksajt

Recept:

Ismét egy nagyon könnyű, finom pogácsa.

Az élesztőt a langyos tejben feloldott cukorral felfuttatjuk. akkor jó, ha szép barna habos lesz, és szinte fut ki a tálkából.
A kimért liszthez keverjük a sót, a sütőport. Ezt az elegyet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a juhtúrót, a tojások sárgáit és a darabokra tört kéksajtot.Jól összedolgozzuk.

Langyos helyen pihentetjük fél órát, majd kinyújtjuk és négyrét hajtjuk.ismét pihentessük egy jó 20 percet és megint hajtás.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tésztát 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét derelyevágóval rácsozzuk, majd közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket minimum 3 cm távolságra egymástól.
És már csak a sütés édes-illatos 20 perce választ el minket az evéstől….

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*